Таурин в косметиці - користь і шкода таурину

Таурин має велике значення для здоров'я і краси, він бере участь обміні жирів і вітамінів, а ще захищає клітини. Але джерелом таурину є тваринна їжа адже в рослинах таурин не зустрічається. Якщо ви відмовилися від їжі тваринного походження, єдиним джерелом буде косметика ...

Дермальний-активний крем з таурином - Taurine Dermo Active Cream


Крем ефективно бореться з віковими змінами шкіри. Перш за все, крем забезпечує антиоксидантний захист і відновлює важливі функції клітин, зволожує шкіру і вирівнює її тон, зменшує навіть глибокі зморшки і уповільнює процеси старіння клітин. Використовуючи цей крем, можна поліпшити регенеративні процеси, підвищити тонус шкіри. Крем пожвавить зневоднений, втомлену і шкіру, що в'яне.

Дермальний-активний крем-маска з таурином - Taurine Dermo Active Cream Mask


Це відновлює крем-маска створена спеціально для вікової шкіри, що в'яне, а також для втомленою і збезводненої. Крем-маска теж містить таурин і ще безліч різних і корисних компонентів, які сприяють оновленню і омолодженню шкіри, а також глибокому зволоженню. Після її використання зменшується глибина зморшок, а шкіра стає рівною, щільною і пружною.
Один-два рази на тиждень наносите крем-маску на очищену суху шкіру обличчя та шиї.Залиште на 15 хвилин. Зняти маску можна за допомогою вологого ватного тампона. Зберігається цей ефект на довгий час.
А тепер розглянемо, чому це станеться?
У складі крему потужні антиоксиданти, і серед них такі, як таурин. Ось про нього і піде мова. Таурин - амінокислота, що ефективно захищає шкіру від старіння. Саме ця речовина стимулює оновлення клітин, допомагає позбутися від токсинів. А все це сприяє зберегти шкіру молодою і здоровою, пружною і підтягнутою.

Таурин в організмі людини


Таурин присутній в нашому організмі і є необхідним для кожної живої клітини. Таурин поліпшує живлення клітин, допомагає боротися з вільними радикалами, сприяє нейтралізації негативного впливу глюкози на колагенові волокна. Ця амінокислота нормалізує обмінні та енергетичні процеси в клітинах, покращує їх функціонування.
Дослідження показали, що він присутній в серцевому м'язі, в спинному і головному мозку, в сітківці ока, в печінці, нирках. Недолік його може привести до різних порушень в роботі організму. Для підтримки нормальної життєдіяльності організму необхідно регулярне заповнення амінокислоти.
Таурин виробляється в нашому організмі, його синтез відбувається в різних органах і тканинах, однак концентрація залежить від багатьох чинників - наприклад, від достатнього вмісту в організмі вітаміну В6, від наявності різних захворювань, стресу, на синтез таурину впливає зловживання алкоголем і наявність деяких хімічних речовин . Для того щоб концентрація в організмі була в нормі, необхідно вживання продуктів тваринного походження - м'ясо птиці, риба, яйця, яловичина, молочні і морські продукти.

Косметичні властивості таурину


1. Скорочує втрату вологи, запобігає сухості шкіри.
2. Поліпшать зовнішній вигляд шкіри, вирівнює тон.
3. Сприяє омолодженню і захисту шкіри від впливу зовнішніх негативних чинників.
4. Усуває ефект "шкіри курця".
5. Допомагає при ламкості, сухості і випадання волосся.

джерела таурину


Таурин вперше був отриманий з бичачої жовчі в 1827 році. Тому речовина так і назвали: на латині taurus - "бик". Ця амінокислота здатна синтезуватися в організмі людини з інших амінокислот, з цистеїну в печінці, з метіоніну в інших органах і тканинах.
Для косметичної продукції раніше таурин використовувавсятільки синтетичний, без застосування речовин тваринного походження. Але це підвищувало можливість алергічної реакції. У сучасному косметичному виробництві більшість виробників вважає за краще добувати таурин з природної сировини.
При цьому використовують морські організми. Наприклад, використовують спосіб штучного отримання таурину шляхом знесолення водної суспензії подрібнених органів морських тварин. Подальша обробка дає на виході білий кристалічний порошок, який вводять в водну фазу косметичного засобу, так як він добре розчиняється у воді. Вихід таурину становить - 7,5-12,5 мг / г натуральної сировини.

Косметика з таурином


Таурин знайшов застосування у всіх видах косметики по догляду за шкірою, особливо це стосується вікової. Його додають до складу коктейлів для мезотерапії шкіри обличчя і волосистої частини голови. Дозування в косметичних засобах коливається від 0,05% до 3%, сама максимальна - 5%. Хоча згідно з Регламентом Європейського Союзу, оптимальна концентрація таурину в готової косметичної продукції може становити від 5 до 8%.
Ця амінокислота міститься в очищувальних засобах: лосьйонах, косметичному молочку,гелях для душу, в шампунях, зубних пастах і інших засобах для чищення зубів, а також в засобах по догляду за шкірою дітей.
Таурин використовується також в тоніках, лосьйонах і масках для волосся, в шампунях, бальзамах і кондиціонерах, призначених в лікувальних цілях при випаданні, ламкості, сухості волосся і алопеції.
Ще міститься в зволожуючих гелях, кремах, лосьйонах. Він є активним компонентом в антивікової косметиці: в сироватках, кремах, лосьйонах, масках. Його присутність в альгінатних регенерують масках забезпечує комплексний догляд за шкірою: регенерацію клітин, омолодження шкіри, зволоження, підвищення пружності і тонусу.
Таурин містять багато косметичних захисні засоби, а також засоби для догляду за нігтями.

В офтальмології відомий препарат тауфон, в якому активним компонентом є таурин. І виявляється, їм також можна користуватися не тільки для лікування очей, але і для омолодження шкіри обличчя. Для цього досить протирати обличчя 2 рази на день (вранці і ввечері) протягом тижня (через кожні 25 днів).
Ці краплі можна використовувати в домашньому приготуванні кремів і масок, як для особи, так і для волосся.Наприклад, збийте один жовток з 5 мл крапель і столовою ложкою олії авокадо (можна будь-яке інше). Нанесіть на вологе волосся, надіньте поліетиленову шапочку на 40-60 хвилин, потім вимийте голову м'яким шампунем.
Курс лікування волосся: 1-2 маски в тиждень. Потім по необхідності можна повторювати.
Таурин і його похідні - нетоксичний і неканцерогенними екологічно чистий продукт, він має досить високим рівнем биоразлагаемости. Це цінне речовина може бути протипоказано тільки при індивідуальній гіперчутливості.

Залиште Свій Коментар